dilluns, 24 d’octubre del 2011

Regió7: Salvem Callús vol que l'Ajuntament es mulli

La plataforma antiabocador ha sumat unes 150 adhesions des que es va constituir, el 10 d'octubre

JORDI ESCUDÉ | CALLÚS La plataforma cívica Salvem Callús demanarà a l'Ajuntament d'aquesta població que es pronunciï oficialment "i d'una forma clara" si està a favor o en contra del projecte de l'abocador que es vol promoure a la zona de la Bòbila, al terme de Sant Mateu però a tocar del nucli de Callús -un espai amb una superfície de 65.000 metres quadrats.

L'associació insta l'Ajuntament a manifestar el seu posicionament de cara al ple municipal, convocat en sessió extraordinària per a aquest vespre. La proposta té el suport dels regidors del grup municipal Treballem per Callús, a l'oposició, que han sol·licitat l'acceptació d'un prec per a després dels punts previstos en l'ordre del dia, en què demanen al govern de CiU que concreti la seva posició "i ens expliqui si ha estudiat el projecte i si preveu presentar-hi al·legacions", ha explicat la portaveu del partit, Dolors Codina.

D'altra banda, Treballem per Callús ja s'ha anticipat a la possibilitat que finalment no s'acabi incloent el prec en la sessió d'aquest vespre, per la qual cosa "hem sol·licitat la convocatòria d'un ple extraordinari per tractar aquesta qüestió per a algun dia d'aquesta mateixa setmana".
Per al responsable de Comunicació i Imatge de la plataforma, Joan Badia, ha arribat el moment que el consistori es pronunciï, entenent que "fa molt estrany que els veïns es queixin i vulguin presentar al·legacions i, en canvi, l'Ajuntament no digui res".

I és que, si bé la plataforma ha tingut el suport, a títol particular, de membres de Treballem per Callús, l'equip de govern (CiU) no ha manifestat un posicionament ferm més enllà de deixar la porta oberta a una possible consulta popular que l'alcalde, Enric Vall de Vilaramó, va considerar el dia que es va constituir l'associació (vegeu Regió7 del 12 d'octubre).

Instar l'Ajuntament a un pronunciament oficial sobre l'abocador és una de les primeres accions reivindicatives que Salvem Callús té sobre la taula. La plataforma també buscarà la complicitat d'altres ajuntaments pròxims en properes reunions amb alguns dels seus representants polítics, i mentrestant va sumant noves adhesions de veïns. Des que es va constituir, el 10 d'octubre passat, Salvem Callús ha incorporat uns 150 socis, i preveu augmentar la xifra mitjançant una campanya de sensibilització popular que està duent a terme, amb una bustiada pel poble en què es reparteixen uns díptics "per explicar qui som i en què exposem deu raons per les quals ens oposem a l'abocador", diu Badia (vegeu desglossat).

De manera paral·lela, la plataforma està preparant un debat públic entre experts que puguin exposar els pros i els contres de la proposta de l'abocador (tot i que encara no hi ha posat cap data), i ja ha començat a treballar en les al·legacions que presentarà al projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada