dilluns, 3 d’octubre del 2011

Salvem Callús

Notícies confirmades indiquen que properament caldrà prendre decisions sobre determinades instal·lacions industrials per al poble. Han arribat peticions per establir a Callús empreses amb activitats relacionades amb el medi ambient, com és ara l’emmagatzematge de residus. 
Des de sempre se’ns ha dit que la solució més ecològica (i també més econòmica) és preveure els dipòsits de residus com més a prop dels centres que els generen millor. En aquest cas, el Bages en general, i el nostre poble i els del costat en particular, no haurien d’entrar com a solució per emmagatzemar-hi residus per a l’àrea metropolitana de Barcelona (com tampoc per posar-hi substàncies perilloses, necessàries per a activitats industrials que no són pròpies del nostre poble).
Callús necessita llocs de treball: les persones sense feina del nostre poble, els qui cada dia han d’agafar el transport per anar a treballar fora..., tenen dret que, entre tots, fem esforços per crear o atreure empreses que permetin donar feina a la gent del nostre poble.
Callús té uns avantatges, sobretot en el camp de les tecnologies i de les comunicacions, que hauríem d’explotar. I posar segons quins tipus d’empreses (per moltes garanties que ens donin) més aviat pot restar atractius al nostre poble per fer-hi venir empreses avançades i tecnològiques...
Sigui com sigui, però, en les decisions que s’hagin de prendre en un futur, convindrà que l’equip de govern de l’ajuntament escolti tothom: per molta majoria que es tingui, decisions com les que es preveuen necessiten un acord ampli de la majoria de la població. Cal pensar sempre que els equips de govern poden canviar d’una legislatura a una altra. Callús té una tradició de consulta al poble molt arrelada i les decisions importants haurien de continuar sent objecte d’aquesta manera de fer, ja que això garantirà la continuïtat dels acords que es prenguin.
Per tot això, un grup de callussencs i callussenques que estem preocupats pel futur del poble i a la vista de les notícies que arriben, ens hem constituït en plataforma cívica, amb la intenció d’intervenir de manera conjunta en el debat. Formem aquesta plataforma persones de procedència ideològica molt diversa, però tots amb la voluntat de voler el millor per al nostre poble.
Davant de properes informacions que demanaran prendre decisions col·lectives, volem fer sentir la nostra veu de manera serena, raonada i fonamentada. Però sobretot volem recollir l’opinió de la majoria del poble i fer propostes que no siguin el fruit de pressions ni el resultat d’especulacions.  Per això convidem a formar-ne part a tothom qui estigui interessat a informar-se, a fer sentir la seva veu i a manifestar que el nostre futur no es passa per ser magatzem de residus d’altres, sinó a poder gaudir d’un poble net, actiu i amb perspectives de futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada