divendres, 20 de gener del 2012

Manresainfo.cat: El PSC porta al Parlament el cas de l'abocador de Callús

El diputat socialista Jordi Terrades va registrar dijous a la Cambra catalana tres preguntes escrites al Govern referent als presumptes abocaments il·legals

El PSC vol arribar fins al fons i que es depurin responsabilitats, si s'escau, en l'afer dels presumptes abocaments il·legals de substàncies contaminants al dipòsit de runes de Callús. Quin control exerceix l'Agència de Residus de Catalunya sobre possibles residus contaminats abocats al dipòsit de runes de Callús? Prendrà l'Agència alguna mesura contra possibles irregularitats en el seu abocament? Quina és la naturalesa exacta d'aquests residus? Això és el que volen aclarir els socialistes, i així ho ha traslladat a la Generalitat mitjançant tres preguntes escrites al Govern de CiU, registrades ahir al Parlament pel diputat Jordi Terrades.

Per altra banda, els socialistes també s'oposen a la construcció d'un nou abocador de residus al terme municipal de Sant Mateu de Bages, en una ubicació propera al nucli urbà de Callús. El PSC considera que aquest equipament, que acolliria residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, no és necessari per la comarca i no respon als criteris de proximitat en la gestió i el tractament de residus que defensa el partit. Per aquest motiu, els socialistes formen part activa de la Plataforma Cívica Salvem Callús des de la seva creació, una entitat que agrupa persones d'ideologies diverses en defensa dels interessos de les callussenques i els callussencs.

El PSC també s'oposa al nou abocador
Precisament, també dijous, el Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Manresa va donar suport a una moció contra l'abocador de Sant Mateu al Ple municipal. La iniciativa va obtenir el suport dels tres grups d'esquerres ‒PSC, ERC i CUP‒, però no va prosperar per l'oposició de CiU i PP, que van optar per votar una esmena dels populars que donava via lliure a l'equipament. CiU sí ha votat favorablement mocions similars a Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor.

http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/24180/psc/porta/parlament/cas/abocador/callus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada