dijous, 19 de gener del 2012

ManresaInfo.cat: Manresa i Consell Comarcal votaran el rebuig a l'abocador de Sant Mateu

En totes dues institucions CiU votarà contra la proposta presentada, a l'Ajuntament podria tombar-la depenent del sentit de vot de PP i PxC, a l'ens bagenc no en tindrà prou

 Després que aquesta mateixa setmana Santpedor hagi votat per unanimitat –inclòs CiU- contra la instal•lació de l'ecoparc de Sant Mateu de Bages, la moció es traslladarà dijous a l'Ajuntament de Manresa i dilluns al Consell Comarcal del Bages i, si no hi ha res de nou, serà rebutjada a Manresa i aprovada a l'ens comarcal tot ii que el vot de la formació nacionalista serà en contra en totes dues institucions.

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages, amb tots els regidors de CiU, va acceptar la instal•lació d'un ecoparc on hi havia l'extracció d'argila de la fàbrica de la Bòbila a l'extrem del terme municipal, molt més a prop del nucli de Callús i d'habitatges d'altres municipis que del propi municipi acollidor. Des de l'inici la instal•lació que ha d'explotar l'empresa Efienergia va comptar amb una oposició aferrissada de veïns de Callús i de les formacions polítiques d'esquerres, oimés tenint en compte que el propietari de l'empresa explotadora té una altra empresa que gestiona un abocador de runam a la mateixa Callús que en aquest moment està essent investigada per Seprona de la Guàrdia Civil i per la pròpia Agència Catalana de Residus per abocaments il•legals.

Aquest dijous l'Ajuntament de Manresa votarà la moció de rebuig presentada per ERC i ja té els vots en contra de CiU anunciats. Caldrà veure si els vots a favor de la mateixa ERC, del PSC i de la CUP (9) són prous per contrarestar els dels nacionalistes que, en principi, seran 8, però que tenint en compte que la regidora Olga Sánchez és l'esposa del president de l'empresa explotadora de l'abocador i és gairebé segur que s'absentarà durant la votació, podrien quedar en 7. En aquesta línia, els vots de PP i PxC seran determinants.

En canvi el dilluns al Consell Comarcal del Bages l'aprovació de la proposició està garantida amb la reedició de la coalició que ja va permetre aixecar a la presidència de l'òrgan a Delgado. Els vots d'ERC, PSC, ICV i la CUP seran suficients per a fer avançar la moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada