divendres, 16 de desembre del 2011

Acta de la reunió amb l'Ajuntament de Callús

Acta de la reunió amb representats de l’equip de govern de l’Ajuntament de Callús, del grup de l’oposició Treballem per Callús i de la Plataforma Cívica Salvem Callús.

Dimecres 12 de desembre del 2011.

Assistents: Enric Vall de Vilaramó, Maria Rosa Roger, Ferran Puig, Àngela Pujol i Sílvia Barea, en representació de l’equip de govern; Frederic Sanmartí i Maria Parcerisa, en representació de l’oposició; i Alícia Sànchez, Ramon Castells, Albert Prat i Joan Badia, en representació de la Plataforma Cívica Salvem Callús.


PROPOSTES DE SALVEM CALLÚS:

1.    Que l’ajuntament faci campanya conjuntament amb la plataforma contra l’abocador (recollida de signatures, penjada de pancartes, difusió als mitjans, etc.).
2.    Lligat amb aquesta campanya conjunta, que l’equip de govern accedeixi a penjar una pancarta al balcó de l’ajuntament; una pancarta que diria: No a l’abocador. Sense cap signatura ni logo.
3.    Que s’adquireixi el compromís de compartir informació i coordinar-se de cara a accions futures.
4.    Que l’ajuntament proposi una reunió conjunta amb els ajuntaments de Fonollosa, Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Santpedor, per tractar sobre l’abocador. La plataforma demana d’assistir a aquesta reunió i que també hi sigui l’oposició.
5.    Que els membres de l’equip de govern es facin socis de la plataforma, si encara no ho han fet.
6.    Sol·licitar informació sobre l’informe de l’OGAU. Què en saben?
7.    Sol·licitar informació sobre l’afer de l’abocador de runa. Què en saben?


RESPOSTES DE L’EQUIP DE GOVERN:

-       Abans de donar resposta a les propostes de Salvem Callús, l’alcalde informa que divendres 9 de desembre l’Agència de Residus de Catalunya va fer una inspecció a l’abocador de runa. Ens cedeix una còpia de l’actuació. Hi va anar l’alcalde en representació de l’Ajuntament. Es va fer una inspecció ocular. Així com quatre sondatges (“cates”): tres de correctes i una en què es va trobar fusta entre la runa. Es van recollir també tres mostres d’un pou on es recullen les aigües pluvials. Van quedar repartides entre Tecnoambiente (empresa externa), l’ARC i la Gestora de Runes del Bages per fer-ne una analítica cadascú. S’està a l’espera dels resultats.

-       A la primera proposta, l’equip de govern diu que l’Ajuntament és la representació de tot el poble. No es vol recollir signatures pel mateix motiu. Diu que volen ser l’equip de govern de tothom. Tampoc no accedeixen a penjar una pancarta al balcó de l’Ajuntament (segona proposta), argumentant que no és ètic.

-       L’equip de govern comenta que, un cop presentades les al·legacions a l’ajuntament de Sant Mateu, ara cal esperar la resposta a aquestes al·legacions. I esperar també l’informe de l’OGAU.  

-       A la proposta de la reunió conjunta amb els altres ajuntaments, l’equip de govern es compromet a contactar amb els alcaldes d’aquests ajuntaments: Fonollosa, Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Santpedor (i a través de Xavier Codina, de Santpedor, també es contactaria amb el Consell Comarcal). Com a equip de govern els sembla bé de convocar aquesta reunió per coordinar actuacions. Caldrà veure la resposta d’aquests ajuntaments. Quan es tingui aquesta resposta, es comunicarà a la plataforma Salvem Callús i al grup de l’oposició perquè hi assisteixin.   

-       Es planteja compartir informació que pugui arribar en un futur: informe de l’OGAU i de Seprona (abocador de runes). Així com esperar la resposta a les al·legacions i l’informe de l’Agència Catalana de Residus.



CONCLUSIONS:

-       Una vegada arribada tota aquesta informació, es convocarà una nova reunió per plantejar futurs moviments.

-       L’Ajuntament es compromet a organitzar la reunió conjunta amb els ajuntaments de Fonollosa, Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Santpedor i el Consell Comarcal i amb la plataforma Salvem Callús i el grup de l’oposició.  

-       Per la seva banda, la plataforma, vista la negativa de l’ajuntament a les propostes de mobilització conjunta, anuncia que continuarà amb les seves actuacions i n’informarà l’ajuntament, sempre que calgui.


Callús, 14 de desembre de 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada