dissabte, 3 de desembre del 2011

Regió7: L´Ajuntament de Callús controlarà l´abocador de runa i el farà tancar si hi detecta irregularitats

REDACCIÓCALLÚS

L'Ajuntament de Callús s'ha compromès a vigilar de prop l'abocador de runes instal·lat al seu terme municipal i a suspendre-hi cautelarment el permís d'activitat en cas que s'hi detecti algun tipus d'irregularitat.
La decisió s'ha pres per aprovació del ple municipal a instàncies de la plataforma Salvem Callús, que va presentar una moció demanant a l'Ajuntament que estigués al cas de les investigacions iniciades per la Guàrdia Civil sobre els presumptes abocaments il·legals en aquest abocador i que han estat denunciats (vegeu Regió7 del 15 de novembre). En aquest sentit, la moció aprovada insta l'equip de govern a demanar informació sobre l'estat de les investigacions i a informar-ne periòdicament a la població, mentre que en funció dels resultats obtinguts, "i si s'escaigués del procés judicial subsegüent", se suspendria cautelarment el permís d'activitat de l'abocador.
En total, la moció té vuit punts, entre els quals també es demana a l'Ajuntament que es denegui el permís "a una possible ampliació de l'activitat d'aquest abocador", gestionat per Gestora de Runes del Bages SL, la mateixa societat que recentment ha presentat un projecte per construir un abocador de deixalles compactades al terme de Sant Mateu de Bages però a tocar del nucli de Callús. En aquest sentit, la moció també hi fa referència, i demana al consistori callussenc que mantingui informat també l'Ajuntament de Sant Mateu sobre aquestes informacions "com a element per oposar-se al projecte d'abocador de classe II dins el seu terme municipal". Igualment, es demana traslladar els acords a què s'arribin en aquesta qüestió a l'Agència de Residus de Catalunya, al fiscal delegat de Medi Ambient de Barcelona, i al departament de Territori i Sostenibilitat.
En el debat plenari sobre aquesta moció, la plataforma Salvem Callús, que es va constituir l'octubre passat per oposar-se a aquest projecte, demanarà una reunió tant amb l'equip de govern com amb l'oposició de Callús per començar a emprendre accions conjuntes en contra de l'abocador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada