dissabte, 3 de desembre del 2011

Manresainfo.cat: Unanimitat a Callús per controlar l'abocador de runa

El ple municipal aprova una moció de Salvem Callús per a demanar informació sobre les presumptes activitats irregulars al dipòsit de runa, suspendre –si cal– el permís d'activitats de l'abocador i denegar-ne l'ampliació futura

El ple de l'Ajuntament de Callús de dimecres, dia 30 de novembre, va aprovar per unanimitat una moció de la plataforma Salvem Callús en què l'equip de govern es compromet a demanar informació sobre l'estat de les investigacions a l'abocador de runa de Callús i transmetre-la a la població.

Igualment, el text de la moció aprovada insta el govern municipal a suspendre cautelarment el permís d'activitat de l'abocador, “segons els resultats de les investigacions i, si escaigués, del procés judicial subsegüent”. El text votat també inclou un punt en què es demana que es denegui “el permís a una possible ampliació de l'activitat d'aquest abocador”.

La moció, que consta de vuit punts, es refereix també al projecte de nou abocador presentat per EM Grup –al qual pertany precisament l'empresa que gestiona l'abocador de runa–, que té com a soci i cap visible l'empresari Lluís Basiana.

Concretament, el text demana al consistori callussenc que cridi l'atenció a l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages amb l'objectiu d'“oposar-se al projecte d'abocador de classe II dins el seu terme municipal”.

La moció redactada per Salvem Callús va encapçalada per una exposició de motius en què es plasmen les informacions que han aparegut aquestes darreres setmanes als mitjans de comunicació comarcals.

Durant el debat al ple de dimecres, l'alcalde, Enric Vall de Vilaramó, va acceptar que calia fer pinya per a aturar el projecte d'abocador de Sant Mateu. Aprofitant aquesta disposició del govern municipal, la plataforma Salvem Callús demanarà una reunió amb l'equip de govern i l'oposició per a posar fil a l'agulla i emprendre una actuació conjunta.

La plataforma cívica Salvem Callús va néixer el mes d'octubre passat per a oposar-se al projecte d'abocador d'escombraries urbanes que es vol instal·lar al límit dels termes de Sant Mateu i Callús. A part aquesta moció, Salvem Callús n'ha fet arribar una altra al Consell Comarcal del Bages i una sol·licitud a l'Agència de Residus de Catalunya. A més, la plataforma té engegades les campanyes de recollida de signatures, de captació de socis i de divulgació –mitjançant pancartes– de l'oposició al projecte d'abocador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada