dilluns, 5 de desembre del 2011

Manresainfo.cat: L'abocador de Sant Mateu, tema de debat al Parlament

ICV-EUiA ha presentat a la cambra catalana una proposta de resolució de rebuig al projecte d'abocador al terme municipal de Sant Mateu de Bages i preguntes al Conseller de Territori i Sostenibilitat sobre les investigacions que està portant a terme SEPRONA en el dipòsit de runes de Callús.

La diputada Laura Massana ha entrat divendres passat al registre del parlament una resolució amb un posicionament clar on es demana no autoritzar el projecte d’abocador de bales procedents d’ecoparcs al terme de Sant Mateu de Bages.

El grup ecosocialista argumenta que l'argilera en desús s'ha de restaurar però amb terres i runes inerts, tal i com deia l’autorització que es va atorgar a l'inici de l'explotació, i no amb residus procedents d'un ecoparc com es pretén.

ICV-EUiA també manifesta la preocupació lògica dels veïns i veïnes pròxims a la zona per les conseqüències que aquest abocadors de bales pot provocar, com olors, filtracions i problemes en la mobilitat. A més, els ecosocialistes afegeixen que segons el Pla Territorial Sectorial d'Infraestructures de Gestió de Residus, a la comarca del Bages no s'hi preveu cap abocador més.

En paral·lel, el grup parlamentari, també ha formulat unes preguntes dirigides al Conseller de Territori i Sostenibilitat sobre les investigacions que està portant a terme SEPRONA, tal com
va avançar Manresainfo.cat el passat 12 de novembre, sobre l'abocament de residus no autoritzats al dipòsit de runes de Callús, gestionat per l'empresa Gestora de Runes del Bages, així com quines mesures pensen portar a terme.

Salvem Callús es reunirà amb tots els grups del Parlament
Mireia Lladó, Lluís Martí, Ventura Puig i Joan Badia, com a representants de la plataforma Salvem Callús es van reunir amb el diputat d'ICV-EUiA, Salvador Milà, i tenen previstes reunions amb tots els grups representats al Parlament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada