diumenge, 27 de novembre del 2011

Instància a l'Agència de Residus de Catalunya

La Plataforma Cívica Salvem Callús,

EXPOSA:

-          Que, segons informacions de diversos mitjans, la unitat de Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha obert una investigació sobre les activitats de l’abocador de runa de Callús.

-          Que, segons informacions aparegudes al diari digital Manresainfo.cat [http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/22909/agencia/residus/obre/expedient/informatiu/grb], l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert un expedient informatiu a l’empresa Gestora de Runes del Bages (GRB)

-          Que, segons aquestes informacions, l’ARC ha enviat un requeriment d’informació a GRB.

-          Que GRB forma part d’EM Grup, al qual també pertany l’empresa Efienergia, que ha presentat un projecte per a instal·lar –molt a prop del dipòsit de runa– un abocador de residus urbans (classe II), al terme de Sant Mateu de Bages a tocar del terme de Callús.

-          Que l’Ajuntament de Callús, l’Ajuntament de Santpedor, el Consell Comarcal del Bages, la Plataforma Cívica Salvem Callús i diversos veïns de Callús han presentat al·legacions a aquest projecte d’abocador de residus de classe II (adjuntem al·legacions de la plataforma Salvem Callús).


Per tot això,

DEMANO:

-          Que inspeccioni l’abocador de runa de Callús per a esbrinar si s’hi han dut a terme activitats il·legals i –si n’hi ha hagut– per a determinar quin perill poden tenir.

-          Que es prenguin les mesures adients (tancament cautelar, tancament definitiu...) d’acord amb els resultats de la informació obtinguda en la inspecció esmentada en el punt anterior.

-          Que es denegui el permís a una possible ampliació d’aquest abocador de runa.

-          Que, en atribució de les facultats que li són pròpies, l’Agència de Residus de Catalunya faci els passos necessaris per impedir que es dugui a terme el projecte d’instal·lació de l’abocador de residus de classe II al terme municipal de Sant Mateu de Bages.


Callús, 22 de novembre del 2011


SR. DIRECTOR DE L’AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada