diumenge, 6 de novembre del 2011

Moció al Ple extraordinari de l'Ajuntament de Callús

Moció de la Associació Plataforma Cívica Salvem Callús per tal d’oposar-se al projecte de: Restauració d’activitat extractiva d’argila mitjançant el rebliment amb bales de materials adequats al TM de Sant Mateu de Bages. Presentat en exposició pública el dia 6 d’octubre del 2011.

Atès que la ubicació d’aquesta activitat és molt propera al nucli urbà de Callús. Tenint en compte que la distància amb el nucli agregat dels Manxons és tan sols 1,3 km en línia recta.

Atès que el municipi de Callús quedarà afectat per aquesta instal·lació a causa del trànsit de camions i a possibles males olors.

Atès que els residus dipositats seran residus generats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i no a la nostra comarca i remarcant que no s’han tingut en compte els criteris d’autosuficiència i proximitat, indicats per la directiva de la Unió Europea i recollits per les lleis catalanes i espanyoles (directiva 2008/98/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 19 de novembre del 2008; ley 22/2011 de residuos y suelos contaminados, BOE 29/7/11; decret 69/2009 sobre criteris i procediments d’admissió residus en els dipòsit controlats, DOGC 5370, 30/4/09; i decret 1/1997 sobre disposició del rebuig en dipòsits controlats, DOGC 2307, 13/1/97). Seguint el principis bàsics de sostenibilitat ecològica i ambiental, les escombraries s’han de tractar a prop d’on es generen, a fi d’evitar que el seu tractament malmeti indrets allunyats del punt d’origen.

Proposa:
1.     Mostar el desacord amb el projecte “Restauració d’activitat extractiva d’argila mitjançant el rebliment amb bales de materials adequats” al TM de Sant Mateu de Bages.
2.     Comunicar aquesta resolució a totes les parts implicades l’Ajuntament de Sant Mateu de Bages, a l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada i a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. Així com també l’empresa promotora Efienergia SL.

No obstant el ple decidirà.




Callús, a 8 de novembre del 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada