dijous, 17 de novembre del 2011

Ja no ens ve de nou

Les notícies aparegudes aquests últims dies no ens venen de nou. Fa 8 anys Gestora de Runes del Bages ja va ser multada per abocaments il·legals.


Notícia de la Malla.cat del 26 d'abril del 2003
Sancionen un abocador a Sant Joan per llançar residus irregulars

La Junta de Residus del departament de medi ambient de la Generalitat de Catalunya ha obert un expedient sancionador a l'empresa Gestora de Runes del Bages, situada a la finca les Cots dins del terme municipal de Sant Joan, per haver permès l'abocament de residus irregulars.
 
L'abocador, situat al quilòmetre 9 de la carretera BV4511 entre Callús i Santpedor, és gestionat per l'empresa Gestora de Runes del Bages, que pertany a un grup de quatre empreses. L'empresa només té permès tractar runes provinents de la construcció. Tanmateix, el 22 de novembre de 2002, la Polícia Local de Sant Joan, va observar que en les instal·lacions de l'empresa hi havia abocat un material que no corresponia a residus d'obres. La Polícia Local ho va comunicar als Mossos d'Esquadra i aquests van analitzar mostres dels residus en qüestió i van aixecar una acta. Després d'analitzar les mostres es va confirmar que aquest tipus de residus havia de ser ubicat en un altre tipus d'instal·lació. L'empresa va infringir l'article 69 de la llei 6/93 del 15 de juliol reguladora de residus en res apartats: - No disposar de permís per tenir residus diferents del permesos. - No disposar de cap document que acrediti la composició dels residus que siguin diferents. - Soterrar els residus no autoritzats. Un responasble de l'empresa de residus ha reconegut l'abocament de materials no permesos en aquest abocador, pel qual la Generalitat ha obert l'expedient. Ha assegurat, però, que tant bon punt es van adonar que no era runa provinent de la construcció van fer que es retirés aquest material de les instal·lacions. El responsable de l'empresa ha volgut deixar clar que l'abocador mai no ha infringit la normativa i que només ha tractat runa provinent de la construcció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada