dimarts, 8 de novembre del 2011

Regió7: L'alcalde de Callús rebutja la moció de Salvem Callús

L'equip de govern aprova una proposta per presentar al·legacions però no deixa clar el rebuig a l'abocador

JORDI ESCUDÉ/CALLÚS L'Ajuntament de Callús ha anunciat que presentarà al·legacions en contra del projecte de l'abocador que s'impulsa des de Sant Mateu en qüestions mediambientals i de mobilitat. Així es va posar de manifest arran d'una moció presentada al ple d'ahir al vespre per l'equip de govern (CiU), en què s'expressa la voluntat d'esmenar el text però en cap cas no es fa explícita una oposició ferma de l'Ajuntament al projecte, que és el que fa dies que s'exigeix des de la plataforma Salvem Callús.

I és que, en primera instància, en el ple d'ahir es preveia l'aprovació d'una moció presentada per la plataforma on s'instava l'equip de govern a prendre posició oficialment amb relació a l'abocador. Tanmateix, en el moment de procedir a la votació sobre la urgència d'aquesta moció, CiU en va proposar una altra de complementària "que ens sembla que millora l'anterior", va dir l'alcalde, en el sentit que comprometia l'Ajuntament a presentar al·legacions. Es va llegir el text i es va aprovar per unanimitat, però en contra del que esperaven els regidors de Treballem per Callús (a l'oposició), ja no es va procedir a la votació de l'altra. L'alcalde, Enric Vall de Vilaramó, va argumentar que "si em mostro en contra de l'abocador i prou, no s'arregla res", amb referència al que es demanava des de la moció presentada per la plataforma, i va defensar el text de CiU considerant que va més enllà perquè "explico en què estic en desacord". Tanmateix, des de l'oposició no es van entendre les objeccions "de no voler acceptar també l'altra", va dir la seva portaveu, Dolors Codina, que va veure frustrades les seves aspiracions de poder-la votar.

Un llarg debat postple

En aquestes circumstàncies es va posar punt final a la sessió plenària sense que l'equip de govern hagués dit clarament "no" a l'abocador, com a mínim en els termes en què ho demanava la moció presentada per la plataforma.

Aquesta imprecisió va ser motiu d'un extens debat un cop acabat el ple entre regidors i públic, que va omplir la sala a vessar. Entre els presents hi havia representants de Salvem Callús, que van reprovar l'actitud de l'equip de govern, considerant que amb la presentació d'al·legacions al projecte no n'hi ha prou. I és que la plataforma tem que si s'accepten les al·legacions que pugui presentar l'Ajuntament, el consistori acabi acatant el projecte, i en aquest sentit s'exigeix una posició ferma en contra de l'abocador, passi el que passi. Només a instàncies d'aquest debat postsessió plenària, alguns regidors de l'equip de govern van expressarr clarament un no contra l'abocador. Si bé l'alcalde no va ser tan explícit, va assegurar que "actualment, no estic a favor de l'abocador i hi posaré totes les traves possibles, però si l'acaben fent n'haurem de treure el màxim profit". Per la seva banda, tots els regidors de l'oposició es van prendre posició clarament en contra d'aquesta instal·lació.

Des del públic, la plataforma també va lamentar que la moció de CiU no esmenta l'incompliment de la normativa per part del projecte de l'abocador quant al fet que portaria al Bages residus generats a l'àrea metropolitana. El govern va dir que ho intentaria incloure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada